لیست اختراعات سیدعلیرضا موسوی
اختراع حاضر ظرف نگهداري مواد غذايي نيمه جامد بدون ايجاد فساد و نفوذ هوا با گذشت زمان است كه مربوط به حوزه نيازهاي انساني ، زير بخش اقلام شخصي يا خانگي ميباشد. بسياري از مواد غذايي به مرور مصرف ميشوند و ممكن است بر اثر استفاده از قاشق ، خالي ماندن سر آنها و هوا كشيدن، بر روي مواد كپك ايجاد شود و طعم، بو و مزه مواد غذايي تغيير يابد. در اين اختراع از مكانيزم پيچشي و فشاري جهت ايجاد نيرو و مكانيزم پيچشي جهت انتقال نيرو استفاده شده است. پيستون مورد استفاده در اين دستگاه درون ظرف قرار گرفته و نيرو ايجاد شده به روش پيچشي يا فشاري ، با مكانيزم پيچشي (توسط پيچ ها) منتقل ميشود تا مواد غذايي به بيرون هدايت شوند. در واقع نيرو ايجاد شده از طريق درب دستگاه به پيچ موجود در دستگاه منتقل شده و باعث خروج محصول ميشود.
دستگاههاي كبابزن به دو گروه خانگي و صنعتي تقسيم ميشوند. دستگاههاي صنعتي براي تيراژهاي بالا كاربرد دارند. كبابزنهاي خانگي نيز كه تاكنون طراحي شدهاند، داراي مشكلاتي هستند؛ از جمله سرعت پايين سيخگيري، لبهدار شدن كباب، عدم ايجاد شيار روي كباب و پخت نامناسب. از اينرو كبابزني تمام مكانيكي طراحي شده است كه شامل مخزن، نازل، پيستون، درپوش، سيستم رانش سيخ و سيستم طرحدار و شياردار كردن كباب است. اين دستگاه بدون استفاده از برق ميتواند تنها با دوران يك دسته، علاوه بر تزريق گوشت، 10 سيخ كباب را آماده و به سه روش خودكار، تسمهاي و غلطتكي به سمت بيرون دستگاه هدايت كند. اين دستگاه همچنين ضمن ايجاد شيار در كبابهاي سيخ شده، سبب پخت مناسب كباب شده و در واقع سبب ايجاد رد انگشت در كباب ميشود. قابليت تمام مكانيكي اين دستگاه سبب ميشود كه بتوان از اين كبابزن در تمامي جاهايي كه برق وجود ندارد نيز استفاده كرد.
تهيه و درست كردن خيلي از غذاها در منزل كار راحتي نيست ، چرا كه بصورت صنعتي توليد و به بازار عرضه مي گردند. و به سهولت مي توان از ان استفاده نمود. از جمله ژامبون مرغ و گوشت و ...، اين اختراع مشكل توليد ژامبون در خانه را حل ميكند كه به واسطه آن هر خانواده ايراني مي تواند ژامبون خود را با هر نوع مواد اوليه و بدون مواد نگهدارنده و با اطمينان از سلامت مواد اوليه تهيه نمايد. كه هدف اصلي اختراع مي باشد.
دستگاه تعيين ارتفاعات بلند و نيمه بلند نظير كوه و تپه و ساختمان
دستگاه هسته گير آلبالو مورد اختراع قابليت استفاده در مصارف خانگي و همچنين استفاده در صنعت و اصناف گوناگون مانند شيريني پزي ها، آب ميوه فروشي ها، رستوران ها و ... را داشته و با توجه به وسايل مورد استفاده در آن و روش ساخت دستگاه، قادر به بار گيري چندين آلبالو به طور همزمان جهت هسته گيري، هسته گيري و تخليه ميوه هسته گيري شده بدون دخالت دست و فقط توسط حركت يك دسته مي باشد و اين فرآيند را مي توان با سرعتي در حدود 30 كيلو آلبالو در ساعت و بدون تغيير در ظاهر ميوه پس از هسته گيري انجام داد. همچنين مي توان با افزودن يك موتور الكتريكي به آن، فرآيند هسته گيري را اتوماتيك نمود.
پودر سس مايونز محصولي كاربردي در صنايع غذايي جهت كاهش زمان و هزينه توليد مايونز است؛ به طوري كه با مخلوط كردن اين پودر با مقادير مشخص آب، روغن و سركه مي توان به سادگي يك مايونز با كيفيت و پايداري بالا توليد كرد. پودر مايونز نياز به استفاده از ميكسرهاي پيشرفته را مرتفع ميكند؛ قابليت نگهداري طولانيمدت (بيشتر از 2 سال) دارد و با كمك آن ميزان و نوع روغن محصول توسط مصرف كننده تنظيم مي شود.
دستگاه هسته گير آلبالو مورد اختراع قابليت استفاده در مصارف خانگي و همچنين استفاده در صنعت و اصناف گوناگون مانند شيريني پزي ها، آب ميوه فروشي ها، رستوران ها و ... را داشته و با توجه به وسايل مورد استفاده در آن و روش ساخت دستگاه، قادر به بار گيري چندين آلبالو به طور همزمان جهت هسته گيري، هسته گيري و تخليه ميوه هسته گيري شده بدون دخالت دست و فقط توسط حركت يك دسته مي باشد و اين فرآيند را ميتوان با سرعتي در حدود 30 كيلو آلبالو در ساعت و بدون تغيير در ظاهر ميوه پس از هسته گيري انجام داد. همچنين مي توان با افزودن يك موتور الكتريكي به آن، فرآيند هسته گيري را اتوماتيك نمود.
ظروفي كه براي نگهداري روغن در آشپزخانهها استفاده مي شود بدليل ظاهر نامناسب و نحوه استفاده از آنها سبب شده كه خانمهاي خانهدار معمولا اين ظرفها را از ديد، خارج كرده و در كابينت مخفي نمايند؛ در نتيجه اين كار ، هنگام نياز به روغن سبب ميشود كه براي برداشتن روغن از قاشق يا ملاقه استفاده نمايند كه خود اين كار باعث ريختن مقداري روغن در اطراف ظرف حلبي و همچنين آغشته شدن محيط اطراف اين ظروف ميشود كه اين امر براي خانمهاي خانهدار بسيار ناخوشايند ميباشد. وجود اين مشكلات سبب شد اين ايده به ذهن ما خطور كند كه ظرفي را ساخت كه نه تنها جهت نگهداري روغن در آشپزخانه استفاده شود ، بلكه طريقه استفاده از آن به گونهاي باشد كه با كمترين دخالت دست، ميزان روغن دلخواه در اختيار مصرف كننده قرار بگيرد.
اين اختراع جهت هم زدن سيالات و شبه سيالات و مخلوط كردن سيالات چند فازي در حوزه مواد غذايي است كه مستلزم به حركت درآمدن سيال به گونه اي است كه نه تنها سرعت چرخش به بالاترين ميزان خود برسد (ايجاد جريان برشي در سيال كند)، بلكه تمام سطوحي كه سيال در آن قرار دارد، از دسترس پرههاي همزن دور نماند تا يك شرايط ايده آل براي توليد يك محلول غذايي جديد فراهم آيد. همچنين بعد از مخلوط شدن و توليد شبه سيال مورد نظر، با تعويض درب همزن با درب ثانويه، ظرف همزن به ظرف نگهداري ماده غذايي توليد شده تبديل گشته و اين كار باعث جلوگيري از اتلاف وقت و مواد غذايي و آسانتر شدن استفاده از ماده غذايي توليد شده خواهد گرديد.
در اين اختراع براي جلوگيري از كپك زدگي، فساد زودهنگام و خشك شدن مواد غذايي نيمه جامد مانند رب گوجه فرنگي و انار، كشك آماده، انواع سس ها، خامه و غيره از طرح ظرف با حجم متغير استفاده شده است. به اين ترتيب كه در ظرف به صورت يك پيستون آببندي طراحي شده و با حركت در ظرف در طول بدنه ظرف، ماده غذايي را به خارج ظرف پمپ مي زند درست مانند يك سرنگ بزرگ. به اين ترتيب با مصرف شدن ماده غذايي، هوا وارد ظرف نمي گردد و همينطور براي برداشتن ماده غذايي نيازي به قاشق نمي باشد. به اين شكل ماده غذايي براي مدت طولاني تري در درون يخچال سالم باقي مي ماند و نيز دچار خشكي نمي شود و استفاده از ماده غذايي به كمك اين ظرف سريعتر و راحتتر ميباشد.
موارد یافت شده: 21